Zesde lichaam gevonden na aardverschuiving Noorwegen
Foto: AFP

Reddingswerkers die zoeken naar overlevenden van de aardverschuiving in de omgeving van de Noorse hoofdstad Oslo hebben een zesde lichaam gevonden. Meer dan honderd uur na het drama zijn nog steeds mensen vermist.

De aardverschuiving deed zich voor op een typische kleiachtige ondergrond, die enkel in Noorwegen en Zweden aangetroffen wordt. Door zware regenval werd de bodem op korte tijd instabiel, maar volgens de Noorse autoriteiten zou de kans op een tweede, gelijkaardige aardverschuiving in de omgeving klein zijn. Bij de ramp werden verschillende huizen totaal vernield.

Vrijdag gaf de politie een lijst van tien vermisten vrij, met daarop de namen van twee kinderen van 2 en 13 jaar oud en acht volwassenen. Van één slachtoffer dat al teruggevonden is, werd de identiteit vrijgegeven. Het gaat om een 31-jarige man.

Zondagochtend brengen de Noorse koning Harald, zijn echtgenote Sonja en kroonprins Haakon een bezoek aan de plek van de ramp. De koning noemde de ramp “absoluut vreselijk” en moeilijk om onder woorden te brengen.

DS VIDEO - Noorwegen blijft zoeken naar overlevenden van aardverschuiving. Video: De Standaard

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in