Besmettingen blijven fors dalen, ziekenhuisopnames dalen minder snel
Foto: BELGA

Het aantal patiënten die in België met covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, daalt minder snel. Dat blijkt uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week vanaf 27 december tot en met 2 januari waren er dagelijks gemiddeld 148 ziekenhuisopnames. Het gaat om een daling met 6 procent in vergelijking met de voorgaande zeven dagen. Momenteel liggen er 2.125 patiënten met covid-19 in het ziekenhuis, 7 procent minder dan er zaterdag werden gemeld. Van hen liggen er 480 op de afdelingen intensieve zorg (-3 procent).

Het aantal nieuwe besmettingen blijft wel fors dalen. Dagelijks kwamen er in de zeven dagen vanaf 24 tot en met 30 december gemiddeld 1.601 gevallen bij. Dat is bijna een derde minder (-31 procent) ten opzichte van de voorgaande week. De daling doet zich voor in alle provincies.

Ook het aantal nieuwe overlijdens blijft dalen. In dezelfde periode bezweken dagelijks gemiddeld bijna 69 mensen in België aan covid-19, ruim een vijfde minder (-21,8 procent) dan in de voorgaande zeven dagen.

Het reproductiegetal - dat aangeeft hoeveel nieuwe besmettingen door een patiënt veroorzaakt worden - bedraagt in de periode van 27 december tot 2 januari 0,937.

De teller van het aantal bevestigde coronagevallen sinds het begin van de pandemie staat nu op 649.169. Het totale dodental bedraagt 19.644.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in