Ghislaine Maxwell komt niet op borg vrij
Jeffrey Epstein en Gishlaine Maxwell in 2005. Foto: Patrick McMullan via Getty Image

Ghislaine Maxwell, die in een gevangenis in New York vastzit op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met multimiljonair Jeffrey Epstein en diens entourage, mag niet vrijkomen op borgtocht. Volgens de New Yorkse rechter Alison Nathan is er een te groot vluchtrisico.

De 59-jarige Maxwell had aangeboden om een borgsom van 28,5 miljoen dollar (meer dan 23 miljoen euro) te betalen om de rechtszaak tegen haar volgend jaar in vrijheid te mogen afwachten.

Van het bedrag zouden Maxwell en haar echtgenoot 22 miljoen betalen uit eigen middelen. De rest komt van vrienden en mensen die haar zaak steunen. Het was tot nu toe niet bekend dat Maxwell getrouwd was. Bij haar arrestatie in juli weigerde ze te vertellen of en zo ja met wie ze getrouwd was. Britse media zeggen dat het gaat om ondernemer en milieuactivist Scott Borgerson, met wie Maxwell al samenwoonde voordat ze werd gearresteerd.

De rechter wees in juli en augustus al gelijkaardige verzoeken van Maxwell af.

De 58-jarige Maxwell wordt ervan beschuldigd tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes te hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein. Die pleegde vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord in zijn cel. In één geval zou Maxwell zelf aan het misbruik hebben deelgenomen. Ze werd begin juli na een klopjacht gearresteerd in de Amerikaanse staat New Hampshire met zes aanklachten op haar naam. De vrouw pleit onschuldig.