Nu ook officieel: Anderlecht haalt Nederlandse doelman Warner Hahn binnen
Foto: Photo News

De Nederlandse doelman Warner Hahn (28) tekende vandaag een contract bij Anderlecht tot het einde van dit seizoen. De Rotterdammer zal spelen met rugnummer 24.

‘Warner Hahn is een ervaren doelman’, klinkt het bij paars-wit. ‘Hij was Nederlands jeugdinternational en werd opgeleid bij Sparta Rotterdam en Ajax. De keeper met Surinaamse roots speelde eerder voor FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle, Excelsior Rotterdam en Heerenveen.’

‘In de jeugd heb ik vaak tegen Anderlecht gespeeld, ik ken de club dus al heel lang. Ik heb heel veel zin in mijn eerste buitenlandse avontuur en kijk er naar uit om vanaf zaterdag op training er meteen hard tegenaan te gaan’, aldus de doelman.

Hahn is met zijn 1m98 een imposante verschijning tussen de palen. Door de operatie van Hendrik Van Crombrugge moest Anderlecht op zoek naar een tweede doelman met ervaring.

De Rotterdammer werd ontdekt door Sparta Rotterdam maar verhuisde al snel naar Ajax. Daar bleef hij in totaal vier jaar maar het eerste elftal zou hij nooit halen. Daarna ging hij naar Feyenoord maar ook daar kon hij nooit doorbreken en werd hij veelal uitgeleend.