Chef van politieafdeling in Molenbeek op non-actief gezet na kerstfeestje
Themabeeld. Foto: BELGA

Het kerstfeestje dat in een commissariaat in Molenbeek doorging, heeft zijn eerste gevolgen. De chef van de afdeling, die op dat moment dienst had, is op non-actief geplaatst, klinkt het binnen het korps.

Foto’s van het feest deden enkele dagen geleden flink de ronde op sociale media. Op de beelden is te zien hoe agenten in uniform aan het gourmetten zijn. Van anderhalve meter afstand is geen sprake. Even was het onduidelijk of de beelden echt waren, maar korpschef ad interim Johan Berckmans bevestigde dat de foto genomen is in een commissariaat in Molenbeek en dat het wel degelijk gaat om agenten van de zone Brussel-West (Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg).

Chef van politieafdeling in Molenbeek op non-actief gezet na kerstfeestje
Foto: rr

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) veroordeelde eerder al de betrokken agenten. Dat de korpschef besliste een intern onderzoek op te starten, juichte ze toe. Volgens korpschef Berckmans wordt het onderzoek uitgevoerd door de dienst Individuele Onderzoeken en zullen er pv’s worden opgesteld tegen de betrokken agenten.

‘We wensen te benadrukken dat de coronamaatregelen ook in al onze gebouwen dienen nageleefd te worden’, aldus Berckmans. Hij betreurt dat één beeld het imago besmeurt van de meer dan 900 personeelsleden die voor de politiezone werken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in