Fietser die meisje deed vallen in Hoge Venen moet voor rechter verschijnen

De fietser die een meisje van vijf jaar ten val bracht toen ze op 25 december aan het wandelen was met haar familie in de Hoge Venen, moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin.

Het voorval, dat gebeurde op kerstdag in de omgeving van Baraque Michel, werd gefilmd en de beelden circuleerden nadien via de sociale media. De federale politie lanceerde zondag, op verzoek van de afdeling Verviers van het parket van Luik, een opsporingsbericht voor de man. De man, een zestiger, staat terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige.

‘Na deze oproep tot getuigen bood de fietser, die uit de regio Verviers komt, zich aan bij de politie. Hij werd verhoord en hij kreeg nadien een dagvaarding voor de correctionele rechtbank in februari’, zegt Clérin.

Tijdens zijn verhoor hield de fietser vol dat het onopzettelijk gebeurde. ‘Hij legde uit dat hij niet wist dat hij het meisje aangereden had’, zegt Clérin, die eraan toevoegt dat het parket daar anders over denkt.

‘Na de getuigenis van de vader van de familie en de analyse van de video, meent het parket dat het gaat om slagen en verwondingen. Op die feiten staat een straf tot een jaar gevangenis’, zegt Clérin.