Piloot vliegt traject in vorm van enorme spuit
De piloot moest zich in bochten wringen om in de vorm van een spuit te vliegen Foto: Samy Kramer

De jonge Duitse piloot Samy Kramer (20) heeft met zijn vliegtuig een enorme injectiespuit in het luchtruim ‘getekend’. Een stunt die niet toevallig gelijktijdig liep met de start van de Europese vaccinatiecampagne tegen covid-19.

Vooraf stippelde Samy Kramer met zijn GPS-toestel nauwkeurig uit welke route hij moest vliegen. Hij vertrok met zijn tweezitvliegtuigje vanop de luchthaven van Friedrichshafen, vlakbij het Bodenmeer. Hij vloog ongeveer 1 uur en 40 minuten om het traject af te leggen. De piloot moest soms bochten nemen van 90 graden om te komen tot de vorm van een spuit. Op zijn Instagram-account is de ‘tekening’ en een video van zijn vlucht te vinden.

‘Er zijn nog altijd relatief veel mensen tegen de vaccinatie, met mijn actie wil ik hen daarover doen nadenken’, vertelde Kramer aan Reuters. Hij zei er wel bij dat zijn vlucht niet moet worden geïnterpreteerd als een directe oproep om zich te laten inenten.

Duitsland heeft officieel zijn vaccinatiecampagne tegen covid-19 gelanceerd. De eersten die een prik krijgen, zijn de mensen ouder dan 80 jaar en het ziekenhuispersoneel.