Houston Rockets openen competitie met nederlaag na verlenging bij Portland
Foto: AFP

De Houston Rockets zijn zaterdagnacht, drie dagen later dan oorspronkelijk de bedoeling was, begonnnen aan de nieuwe NBA-competitie. De Rockets, die eerder deze week vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie niet konden aantreden tegen Oklahoma City Thunder, gingen in een spectaculair duel onderuit bij de Portland Trail Blazers. Het werd 128-126.

De beslissing in Portland viel pas in de verlenging. Na de reguliere speeltijd was de stand 113-113. In de extra tijd kwamen de Rockets 15 seconden voor tijd op een 125-126 voorsprong door een rake driepunter van James Harden. Met nog 6,3 seconden op de klok gooide CJ McCollum echter voor de negende keer in de wedstrijd een driepunter raak voor de Trail Blazers, die daardoor de winst naar zich toetrokken.

McCollum was met 44 punten de beste schutter bij de thuisclub, Harden maakte evenveel punten voor de Rockets. Damian Lillard droeg 32 punten bij aan de zege van de Trail Blazers.

Harden, de vedette van de ploeg uit Houston, kreeg eerder in de week een boete van 50.000 dollar (ruim 40.000 euro) omdat hij de coronaregels had overtreden. De 31-jarige Amerikaan was zonder mondkapje op een drukbezocht feestje gesignaleerd, zo bleek uit videobeelden. Volgens Amerikaanse media had Harden een nachtclub bezocht, maar zelf beweerde hij dat het om een feestje van zijn vriendin ging.

De Cleveland Cavaliers zetten zaterdag ook hun tweede wedstrijd van het seizoen in winst om, al hadden ze daar tegen de Detroit Pistons wel een dubbele verlenging voor nodig. Het werd uiteindelijk 128-119. De San Antonio Spurs versloegen de Toronto Raptors, de NBA-kampioen van 2019, met 119-114. DeMar DeRozan was tegen zijn ex-club de topschutter bij de Spurs met 27 punten.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)