Moeizame uittocht uit Hoge Venen
Aan Signal de Botrange stond de parking vol campers. Foto: BELGA

De dagjestoeristen die vandaag - ondanks de waarschuwing van de politie - toch naar de Hoge Venen trokken, raken daar nu moeilijk weg. Er staan files en wagens zitten vast in de sneeuw.

De federale politie had op Twitter gevraagd om vandaag niet naar de Hoge Venen (met de Baraque Michel en de Signal de Botrage) te trekken, maar heel wat mensen hadden daar geen oren naar. Het is er erg druk, zoals de politie vooraf had gevreesd. Dat is niet alleen gevaarlijk wegens het heersende coronavirus, maar ook het verkeer raakt erdoor in de knoop.

Wie op de Ardense hoogten een frisse neus kwam halen en het sneeuwtapijt wilde bewonderen, moet nu geduld opbrengen. De uittocht uit de Hoge Venen verloopt chaotisch. En traag.

Jean-Michel Spontin van het natuurpark Hoge Venen-Eifel schatte gisteren dat er duizenden bezoekers op de hoogvlakte waren. ‘Het zicht is prachtig met al die sneeuw, maar als bezoekers naar hier komen, komen ze op een overvolle autosnelweg terecht’, meldde hij aan de Franstalige omroep RTBF. ‘Mensen laten hun auto overal achter. Honderden bestuurders kregen al een boete. Van het idyllische beeld dat men zich voorstelt, schiet niet veel over eens men hier is.’

Door de coronamaatregelen is skiën overigens verboden. Wandelen en genieten van de natuur mag in principe natuurlijk wel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig