Ontploffing met camper in Nashville was mogelijk zelfmoordaanslag
Foto: via REUTERS

De ontploffing in de Amerikaanse stad Nashville op kerstdag was mogelijk een zelfmoordaanslag, zo melden verschillende Amerikaanse media. Zaterdag raakte al bekend dat er waarschijnlijk menselijke resten gevonden werden in de buurt van de ontplofte camper.

CNN meldt op gezag van bronnen dichtbij het onderzoek dat speurders er nu van uitgaan dat de ontploffing een zelfmoordaanslag was. De onderzoekers hebben een woning doorzocht in Antioch, nadat een tip over het voertuig in kwestie naar die woning leidde.

Ook CBS News laat weten dat bronnen melden dat een verdachte mogelijk omkwam bij de ontploffing. De speurders voeren nu DNA-analyses uit op de menselijke resten die aangetroffen werden.

In het centrum van Nashville ontplofte vrijdag een autobom in een geparkeerde camper. In de paar minuten voor de knal klonk vanuit de camper een oproep om het gebied te verlaten. Eerder op de dag waren er schoten gelost in de omgeving. Er is nog niemand opgepakt en over de achtergronden en motieven is ook nog niets bekend. De knal leidde tot zware schade. Zeker drie mensen zijn gewond geraakt.

Volgens Newsweek werkte de overleden vader van de mogelijke dader vroeger bij telecomoperator AT&T. Dat is opvallend, omdat de ontploffing plaatsvond in de buurt van het hoofdkantoor van AT&T in de stad. De schade aan het gebouw is aanzienlijk en het telefoonverkeer in grote delen van Tennessee en Kentucky was door de ontploffing onderbroken.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 en via www.zelfmoord1813.be.