Dodental loopt op in woonzorgcentrum in Mol na sintbezoek

Een corona-uitbraak die volgde op een bezoek van een hulpsint in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol heeft al aan 18 bewoners het leven gekost. Dat zegt het gemeentebestuur. In totaal zijn al 121 bewoners besmet geraakt en het aantal bewoners met ernstige symptomen stijgt nog steeds.

Het woonzorgcentrum in Mol is zwaar getroffen door een corona-uitbraak: meer dan 100 bewoners zijn besmet. De uitbraak vond plaats niet veel nadat een hulpsint het centrum bezocht en later positief testte op het coronavirus. 18 bewoners zijn intussen al overleden aan de gevolgen van covid-19.

De komende zeven tot tien dagen gaat het woonzorgcentrum nog een erg zware periode tegemoet, stelt het gemeentebestuur. Het aantal besmettingen blijft immers toenemen.

Lees ook:Opinie | Wat komt sinterklaas in een rusthuis doen?

‘Zowel het gemeentebestuur als het woonzorgcentrum betuigen hun medeleven aan de getroffen familieleden’, klinkt het nog. ‘We wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.’

Omdat er ook bij de personeelsleden nog zes bijkomende besmettingen zijn vastgesteld, is er nood aan extra verpleegkundig personeel. Het Rode Kruis, Defensie en het gemeentebestuur zorgen daarvoor.

Laboratoriumonderzoek moet nog uitmaken of de sint inderdaad de bron van de uitbraak is. Op het moment van het bezoek wist de vrijwilliger nog niet dat hij het virus met zich meedroeg.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in