Eredame Miss France krijgt antisemitische reacties, politie opent onderzoek
Foto: AFP

April Benayoum, die afgelopen weekend tweede werd in de Miss France verkiezing, is op sociale media het slachtoffer geworden van antisemitisme. De 21-jarige vertelde tijdens de show over haar Israëlische roots, waarop ze een stortvloed aan antisemitische reacties.

‘Het is jammer dat we dit in 2020 nog moeten meemaken’, reageert Benayoum op de antisemitische reacties in een interview met de krant Var-Matin. ‘Het spreekt voor zich dat ik zulke reacties veroordeel, maar het raakt me helemaal niet.’

Benayoum, die tijdens de missverkiezing de Provence vertegenwoordigde, kreeg antisemitische reacties nadat ze tijdens de show over haar Israëlische roots had gesproken. De tweets leidden tot verontwaardiging. Intussen is de Franse politie een onderzoek gestart naar de racistische aanvallen op Benayoum.

Licra, de Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme, heeft intussen aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen meerdere personen die de berichten hebben verzonden. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat hij ‘diep geschokt’ is.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig