Het gaslek dat ontstond na de gasexplosie zondagavond in de Hasseltse binnenstad, is gedicht. De geëvacueerde bewoners mogen weer naar huis. Bij de explosie vielen twee lichtgewonden, de materiële schade is groot.

Rond 18 uur was bij de brandweer de melding binnengekomen dat er in de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt een gasgeur hing. De bewoners van een appartement werden geëvacueerd en er werden de nodige metingen gedaan. Omstreeks 19.30 uur vond er een ontploffing plaats in brasserie De Gouden Boon.

Burgemeester Steven Van den Put (N-VA) bevestigde ook dat er twee huizen zwaar getroffen zijn door de explosie. ‘Ook de bovenliggende verdiepingen van de horecazaak zijn getroffen door de explosie. Maar gelukkig woonde daar niemand en was er ook niemand aanwezig. In de buurt zijn wel flink wat ruiten gesneuveld en door dat rondvliegend glas zijn twee mensen lichtgewond geraakt.’

Na de knal werd een honderdtal buurtbewoners geëvacueerd. Ze werden eerst naar de hotels in de buurt gebracht. Rond 21 uur werden een zestigtal mensen van daar met de bus naar de stedelijke sporthal gebracht. De rest kon bij familie opgevangen worden.

Inmiddels werd het gaslek in de Minderbroedersstraat gedicht. ‘Met dank aan de hulpdiensten. Alle mensen die de nacht hebben doorgebracht op hotel of bij familie en vrienden, mogen weer naar huis. Dat gebeurt onder begeleiding van de brandweer. De brandweer zal in elke woning of handelszaak nog metingen uitvoeren om zeker te zijn van ieders veiligheid’, liet de stad Hasselt maandagochtend weten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig