Organisatie Australian Open verwacht dat Roger Federer zal deelnemen: “Hij heeft zijn eerste ballen geslagen”
Foto: REUTERS

“Alle beste spelers, onder wie Roger Federer, hebben zich geëngageerd om naar Melbourne te komen”, zo heeft Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open, verklaard. Het eerste grandslamtoernooi van het seizoen werd met drie weken uitgesteld en zal plaatsvinden van 8 tot en met 21 februari 2021.

De 39-jarige Federer had een week geleden nog laten optekenen dat hij twijfelde over zijn deelname aan de Australian Open, waar hij zes keer de eindzege behaalde. De Zwitser achtte het mogelijk dat hij niet op tijd fit zou zijn na twee knieoperaties, waardoor hij sinds het losbarsten van de coronacrisis niet meer in actie kwam. “Het wordt een race tegen de klok”, zei de twintigvoudige grandslamwinnaar.

Intussen werd de Australian Open met drie weken uitgesteld, waardoor Federer wat meer tijd krijgt. “We hebben drie dagen geleden contact gehad met Roger en zijn team. Hij heeft zijn eerste ballen geslagen in Dubai, hij volgt zijn gebruikelijke trainingsprogramma ter voorbereiding van het seizoen”, stelde Tiley zaterdag. “Hij heeft ons gezegd dat 8 februari hem beter uitkomt, maar veel veel zal afhangen van hoe hij zich na zijn operaties voelt de komende twee à drie weken.”