De Franse president Emmanuel Macron, die donderdag positief getest had op covid-19, zei vrijdag op sociale media dat hij het ‘goed’ stelt en hij verzekerde dat hij ‘de lopende zaken’ van het land bleef beheren, maar met ‘een beetje vertraagde activiteit’.

In een 3 minuten durende video, gefilmd met zijn smartphone, verklaart hij, met wat getekende gelaatstrekken, dat hij dezelfde symptomen vertoont als de dag ervoor, ‘vermoeidheid, hoofdpijn, droge hoest’ en belooft hij ‘elke dag verslag uit te brengen over de evolutie van de ziekte’.

‘Ik ben heel voorzichtig. Ik respecteer de afstanden, ik zet het masker op, ik doe regelmatig alcoholische gel op. En ondanks alles heb ik dit virus opgelopen, misschien een moment van verwaarlozing, een moment van pech ook, maar het zij zo’, geeft Macron toe. Hij waarschuwt ook voor het virus dat ‘opnieuw aan kracht wint’ en hij herinnert eraan dat donderdag weer 18.000 nieuwe gevallen werden geïdentificeerd in zijn land. ‘Gisteren testte ik positief, wat aantoont dat het virus echt iedereen kan treffen, want ik ben erg beschermd’, aldus de president.

Hij belooft nog eens op een volledig transparante manier te rapporteren aan de Fransen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in