Politie betrapt kapper die stiekem klanten ontvangt

De politie van Gent heeft donderdagavond een kapper betrapt in de Bevrijdingslaan in Gent die stiekem de deuren van zijn zaak had geopend. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De kapper moet voor de rechtbank verschijnen. De zeven aanwezigen kregen een coronaboete van 750 euro.

Donderdagavond kreeg de politie van Gent een oproep dat een kapperszaak in de Bevrijdingslaan open zou zijn. De politie ging een kijkje nemen en stelde vast dat enkele heren netjes gekapt de garage van het pand, gelegen achter de hoek van de kapperszaak, verlieten.

De politie contacteerde het parket en kreeg van het parket de toelating om het pand te betreden. In de garage trof ze de kapper aan, samen met zeven andere personen. Er stonden in de garage twee kappersstoelen opgesteld. Voor de kapper, een 34-jarige man uit Gent, werd een pv opgesteld wegens inbreuken op de coronaregelgeving. Het parket zal hem op korte termijn dagvaarden.

De politie stelde ook een proces-verbaal op lastens de bvba voor inbreuken op de uitbating van de kapperszaak (negeren bevel tot sluiting). Het geld dat de kapper ontving van zijn klanten werd in beslag genomen. De aanwezige personen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking van 750 euro wegens een inbreuk op het samenscholingsverbod. Bij niet-betaling zal het parket hen dagvaarden.