Tenerife in lockdown, maar toeristen blijven welkom
Lege stoelen op het strand van La Caleta op Tenerife Foto: AP

Het Spaanse eiland Tenerife gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag in lockdown, en dat voor twee weken. Toeristen krijgen echter een uitzondering, en mogen het land wel nog in en uit.

Dat meldt de regionale regering. Eerder werd gemeld dat de toegang naar en vanuit het eiland zou worden beperkt, maar de regering verduidelijkt nu dat er voor toeristen een uitzondering is. Ze moeten wel een negatieve coronatest kunnen voorleggen bij aankomst.

Er valt ook minder te beleven op het eiland. Zo is er een nachtelijk uitgaansverbod afgekondigd, van 22 tot 6 uur. De horeca mag enkel nog afhaalmaaltijden verkopen, en op terrassen wordt de capaciteit verlaagd naar de helft, aldus nieuwssite Canarias7.

Op kerstavond, Kerstmis, oudejaar en Nieuwjaar mogen nog zes mensen uit maximaal twee huishoudens elkaar zien. Eerder ging het om tien personen. Op andere dagen moeten gezinnen binnen hun eigen bubbel blijven.

Belgen

Ook vanuit Brussels Airport zijn deze week nog vluchten richting Tenerife gepland. De reisorganisatoren bekijken nog hoe het daarmee verder moet. Wellicht zullen ze sowieso vertrekken, om toeristen die willen terugkeren op te kunnen halen. Donderdag is wel nog een vlucht vertrokken, maar de reizigers zouden vooral mensen met een tweede verblijf op het eiland zijn. De Belgische reisoperatoren bieden momenteel geen pakketreizen naar Tenerife aan, enkel de vluchten.

Regio

In Spanje verschillen de maatregelen per regio. De regionale premier van de Canarische Eilanden heeft de maatregelen getroffen om de stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus een halt toe te roepen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in