Lukaku schiet Inter voorbij Napoli en heeft plots een record te pakken dat (nog) niet in handen is van Messi
Foto: REUTERS

Alweer Romelu Lukaku! De spits van de Rode Duivels besliste vanop de stip de topper tussen Inter Milaan en Napoli na ene omstreden strafschop. Dries Mertens moest al vroeg het terrein verlaten nadat hij zich misstapte. Er wordt gevreesd voor een zware blessure.

LEES OOK. Huilende Dries Mertens valt uit bij Napoli met enkelblessure: Rode Duivel kermt minutenlang van de pijn

Het was zeker niet de beste wedstrijd van Inter, noch van Romelu Lukaku. De spits van de Duivels stak doorgaans in de binnenzak van ex-Genkie Koulibaly. Toch was het opnieuw Lukaku die beslissend was. Darmian struikelde maar al te graag over de grijparmen van doelman Ospina. Strafschop en in het daaropvolgende tumult kreeg Insigne de rode kaart onder de neus geduwd. Lukaku twijfelde niet en trapte de winnende treffer tegen de touwen. Napoli, met een man minder, kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar invaller Petagna trof in blessuretijd de paal.

‘Big Rom’ zit intussen aan tien doelpunten in de Serie A, evenveel als Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Lukaku heeft nu al negen seizoenen op rij in de dubbele cijfers gescoord in de competitie waarin hij actief was. Slechts twee spelers doen even goed: Ronaldo en Robert Lewandowski. En Lionel Messi? Die zit dit seizoen nog maar aan vijf goals...

Leider en stadsgenoot AC Milan kwam niet verder dan een gelijkspel op het veld van Genoa (2-2). Alexis Saelemaekers viel in de tweede helft in, Milan moes tot twee keer toe een achterstand wegwerken. Door dit gelijkspel kruipt Inter in het algemeen klassement twee punten dichter bij stadsgenoot Milan.