Nog maar eens een wedstrijd van Eupen uitgesteld na 22 positieve gevallen: ook geen match tegen Oostende
Foto: Photo News

De competitiewedstrijd van zaterdag tussen KV Oostende en KAS Eupen gaat niet door. Dat bevestigde de Pro League woensdag in een persbericht. Bij de Panda’s is nog steeds een groot deel van de spelersgroep besmet met COVID-19. De afgelopen week moest Eupen ook de competitiewedstrijden tegen Zulte Waregem en Genk al uitstellen.

Vorige week woensdag begonnen de coronaperikelen in de Oostkantons met zeven spelers uit de A-kern die positief hadden getest. Zondag was het aantal positieve gevallen al opgelopen tot dertien onder de spelers, en vijf onder de stafleden. Maandag werden opnieuw coronatesten afgenomen, waarbij liefst 22 coronagevallen, waarvan zeventien spelers, ontdekt werden. Eupen komt zo ruim boven het door de Pro League vereiste aantal van zeven besmette spelers om een wedstrijd te kunnen uitstellen.

Het is niet de eerste keer dat er een coronahaard werd vastgesteld aan de Kehrweg. Ook de thuiswedstrijd van de tiende speeldag tegen KV Mechelen werd uitgesteld op basis van het coronaprotocol van de Pro League. Ook de daaropvolgende partij hadden de Panda’s liefst uitgesteld gezien, maar omdat er toen slechts vijf A-kernspelers positief testten, moest het duel in Genk (4-0) gewoon gespeeld worden.

De nieuwe coronahaard in Eupen komt heel ongelegen voor de kalendermanager van de Pro League. De komende weken volgen de wedstrijden elkaar in sneltempo op. De winterstop werd alvast ingekort om ruimte te vinden voor inhaalwedstrijden.