Dour pakt uit met nieuwe namen voor 2021: ‘Tegen juli komt het helemaal goed’
Foto: Photo News

De organisatie van het Dour-festival pakt uit met 31 nieuwe namen voor de editie die gepland is van 14 tot 18 juli. Daarbij zijn niet alleen Belgen als Zwangere Guy, maar ook Britse en Amerikaanse acts, zoals Stormzy en Freddie Gibs. ‘Tegen juli 2021 komt het allemaal goed, wij geloven erin’, klinkt het bij de organisatie

Dit jaar kon het festival Dour uiteraard niet plaatsvinden omwille van de coronacrisis, maar de organisatie heeft goede hoop dat de editie van 2021 dus wel gewoon kan doorgaan. Dinsdag maakte het festival 31 nieuwe namen bekend voor de komende editie, die van 14 tot 18 juli staat gepland.

In juni loste Dour al de eerste namen voor de editie van 2021. Onder meer de komst van Angèle, Amelie Lens, A$AP Rocky, Excision, Roméo Elvis en Niska werd al bevestigd. Daar worden nu 31 nieuwe namen aan toegevoegd. Het gaat onder meer om rapper Stormzy, Zwangere Guy, Ben Klock, Freddie Gibs en Bosh. ‘Een hele reeks artiesten uit heel diverse genres: Dour staat nu eenmaal voor diversiteit en programmeert heel breed’, klinkt het bij de organisatie.

Afgelopen jaar moest het festival door de coronacrisis worden geannuleerd, en ook voor 2021 hangt het coronavirus als een donkere wolk boven de eventsector. De organisatie doet er naar eigen zeggen alles aan om een editie in elkaar te boksen die de verwachtingen inlost. ‘Tegen juli 2021 komt het allemaal goed. Wij geloven erin. Tot dan, en zorg goed voor jezelf en iedereen die je dierbaar is’, klinkt het bij de organisatie in een persbericht.

Het festival zou moeten plaatsvinden tussen 14 en 18 juli 2021. De organisatie laat weten dat er nog meer dan 150 namen aan de affiche worden toegevoegd. De komende editie worden ook twee nieuwe podia in gebruik genomen: Le Garage, de nieuwe tempel gewijd aan gitaren, en La Chaufferie, het kleine zusje van de Red Bull Elektropedia Balzaal, een nieuw podium met alleen elektronische muziek.

Voor de tickets geldt momenteel nog een vroegboekkorting, vanaf 1 januari gaat de prijs omhoog.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig