Neymar speelt mogelijk zondag al mee tegen Lille
Foto: REUTERS

PSG-trainer Thomas Tuchel had dinsdag op zijn persconferentie goed nieuws te melden over de enkelblessure van Neymar. Mogelijk kan de Braziliaan zondag al meespelen tijdens de topper op het veld van Lille. Dat geldt ook voor zijn landgenoot Marquinhos, die sukkelt met de heup. Het competitieduel van woensdag tegen Lorient komt nog te vroeg.

“Het is niet onmogelijk dat Neymar zondag zal spelen”, legde de Duitser uit. “We proberen alles om hem fit te krijgen. Woensdag ondergaat hij nog een onderzoek en nadien weten we meer.”

PSG gaf maandag al mee dat de eerste onderzoeken naar de enkelblessure van Neymar “hoopgevend” waren. De Braziliaan viel zondag tegen Lyon uit na een zware tackle van Thiago Mendes. De enkel is slechts verstuikt. Zondagavond vreesde men nog voor een zwaarder verdict.

Franse media berichtten de voorbije dagen dat een terugkeer van Neymar eerder voor begin 2021 zou zijn, bijvoorbeeld op 6 januari op bezoek bij Saint-Etienne. Dat sprak Tuchel dinsdag dus tegen.

De Parijzenaars hebben hun Braziliaanse sterspeler nodig. PSG zakte na de 1-0 nederlaag van zondag tegen Lyon naar de derde plaats in de Ligue 1. Lille, het team van Jonathan David, is momenteel leider.

Ook Marquinhos wordt in Rijsel opnieuw in de ploeg verwacht. Hij miste tegen Lyon zijn tweede opeenvolgende match door een probleem aan de heup. “Ik hoop echt dat hij tegen Lille kan spelen”, zei Tuchel.

Kylian Mbappé kon tegen Lyon enkel het laatste halfuur spelen door spiervermoeidheid. Tuchel gaf dinsdag aan te hopen woensdag tegen Lorient wel met zijn Franse goudhaantje te kunnen starten. “Maar we blijven voorzichtig”, zei hij. “We hebben dit seizoen al vaak op de laatste training negatieve verrassingen zien gebeuren.”

Abdou Diallo (ex-Zulte Waregem, hamstrings), Pablo Sarabia (hamstrings), Mauro Icardi (adductoren) en Juan Bernat (knie) blijven out. Julien Draxler, hersteld van een hamstringblessure, keert terug in de selectie.