Kopers Cyberpunk 2077 krijgen geld terug
Foto: RR

Wie ontevreden is met Cyberpunk 2077 kan van de ontwikkelaar CD Projekt Red zijn geld terugkrijgen.

Naar de lancering van de ­videogame werd al jaren uit­gekeken, maar de duistere sciencefictiongame blijkt allesbehalve op punt te staan. Het regende afgelopen weekend meldingen van technische haperingen. Erger is dat het spel niet goed blijkt te draaien op de Playstation 4- en Xbox One-spelconsoles.

CD Projekt Red, de Poolse firma die het spel maakte, verontschuldigt zich voor de problemen en laat weten dat de ‘prominentste’ ervan in de loop van de ­komende maanden zullen worden opgelost via een reeks software-updates. Wie daar niet op wil wachten, krijgt desgevraagd zijn geld (ruim 50 euro) terug. De (overwegend positieve) vroege recensies van het spel waren allemaal gebaseerd op de ­pc-versie van Cyberpunk 2077, die wat minder problemen kent.

De lancering van Cyberpunk 2077 bezorgt de ontwikkelaar ­ervan hoofdbrekens. De problemen maken dat de verkoop van het veelbesproken spel vertraagt. Dat heeft desastreuze gevolgen voor de beurskoers van het bedrijf. Van ­Cyberpunk 2077 werden 8 miljoen exemplaren vooruitbesteld. De ontwikkeling ervan kostte zo’n 130 miljoen dollar.

De aandelenkoers van CD Projekt is gisteren met een kwart gedaald. Op drie dagen is het bedrijf al een derde van zijn beurswaarde kwijtgespeeld.

Trailer: ‘Cyberpunk 2077’