De ultieme roadtrip door België met één volle tank
Foto: MINI

Met een volle tank kan je met de gemiddelde MINI Countryman zo’n 680 kilometer afleggen. Dat is meer dan voldoende om de mooiste plekjes van ons land te verkennen zonder bij te moeten tanken. Klaar om vier dagen te trippen?

Stop 1: Opdorp (0 km)

Beginnen doen we in het centrum van Vlaanderen: Opdorp. Dit slaperige dorpje oogt weinig spectaculair, maar ligt op het geografische middelpunt van Vlaanderen en is daarom de ideale plek om een roadtrip door Vlaamse velden aan te vangen.

De ultieme roadtrip door België met één volle tank
Foto: Visit.Flanders

Stop 2: Het Zwin (120 km)

Ons land telt tal van prachtige natuurgebieden en reservaten, maar geen één kan tippen aan Het Zwin. Dit doordrenkte gebied aan de Noordzee is een paradijs voor vogelspotters en een speeltuin voor wandelaars. Voor iedere roadtripper wat wils, dus.

Stop 3: Brugge (133 km)

Van natuur naar cultuur in het nabijgelegen Brugge. Wie de iconische stad vandaag aandoet wordt getrakteerd op een unieke ervaring: een rustige Brugse binnenstad. Nu corona een pauze van het massatoerisme inlast, kan je Brugge in alle rust ontdekken. Geniet dus extra lang en blijf gerust een nachtje slapen.

De ultieme roadtrip door België met één volle tank
Foto: Visit.Flanders

Stop 4: Fietsen met Eddy Merckx (210 km)

Stap vroeg terug in je MINI en zet koers richting Kluisbergen - een groene gemeente in de glooiende Vlaamse Ardennen. Haal de fietsen van je fietsendrager of dakkoffer (beiden zijn mogelijk bij een MINI) en rijd in het wiel van wielerlegende Eddy Merckx. De bordjes langs de weg leiden je langs hoogtepunten van de Ronde Van Vlaanderen en bijzondere plekken uit de carrière van de legendarische renner.

Stop 5: De Abdij van Villers (316 km)

Na inspanning, komt ontspanning. Daarvoor trekken we nipt de taalgrens over, naar Villers-la-Ville. Hier bezoeken we de indrukwekkende ruïnes van de Abdij van Villers. Oorlog tastte het gebouw danig aan waardoor het vandaag vooral een collectie van muren en tuinen is, maar wel een heel indrukwekkende collectie. Wie met een MINI Countryman rijdt kan in de buurt ook het maximum uit zijn SUV halen op de Waalse heuvels en bospaadjes (al zal je dan wel niet de hele trip met één tank kunnen uitrijden).

Stop 6: Tongeren (428 km)

De derde dag brengen we door in Limburg. Eerste stop: het onderschatte Tongeren. Als oudste stad van ons land ligt de geschiedenis er overal voor het rapen en in het Gallo-Romeins Museum krijg je tekst en uitleg bij dat alles. De stad biedt echter meer dan enkel geschiedenis en is ook erg gezellig om in rond te kuieren.

De ultieme roadtrip door België met één volle tank
Foto: Visit.Flanders

Stop 7: Lommel (509 km)

Als wandel- en fietsparadijs is Lommel onderschat. In Bosland - één van de grootste bossen van Vlaanderen - wachten je tal van verrassingen. Verwacht je aan indrukwekkende uitkijktorens, fietsroutes tussen de boomkruinen en de Lommelse Sahara. Na een middagje spelen in de bossen zal het ’s avonds erg stil zijn op de achterbank van je MINI.

Stop 8: Museum van de Speelkaart (550 km)

Nog één dag te gaan en onze MINI heeft nog voor 171 kilometer aan benzine. We trekken naar het Museum van de Speelkaart in Turnhout. We klasseren de speelkaart zelden onder de noemer ‘streekproduct’, maar toch wordt de meerderheid van alle kaarten ter wereld in Turnhout gedrukt. In dit fantastische museum leer je er alles over.

De ultieme roadtrip door België met één volle tank
Foto: MINI

Stop 9: Doel (623 km)

De laatste halte is er één waar elke Vlaming ooit eens zou moeten passeren: Doel - het spookdorp aan de Antwerpse haven. De haven zou uitbreiden en dit ten kosten van het dorp Doel, vele inwoners verlieten het dorp en de rest is geschiedenis. Een wandeling door het half-verlaten Doel is zeer indrukwekkend en een ideale afsluiter van je staycation.

Stop 10: Opdorp (677 km)

Hier zijn we weer, waar we vier dagen geleden gestart zijn. Wie had gedacht dat je zoveel kon zien met slechts één volle tank? Wel, met je MINI kan het blijkbaar! En we hebben nog voor drie kilometer aan benzine over. Nog even een ommetje maken voor een ijsje?

Trek zelf op avontuur door ons land met je MINI en beleef onvergetelijke avonturen. Ontdek hoe ook jij een trotse MINI-eigenaar kan worden op www.mini.be