Dit krijg je allemaal in een MINI Countryman
Foto: MINI

Wie durft er hier een MINI ‘klein’ te noemen? Wij testen uit wat je allemaal in het vernieuwe Countryman-model van het merk krijgt geduwd.

1 / Een ex-basketbalspeler achter het stuur

De auteur van dit artikel is een mens van 2 meter en 5 centimeter lang. Niet meteen iemand die je zou aanraden om met een MINI te rijden, denk je misschien?

Mis! Na een paar minieme tweaks aan de stoelregeling kan er – ook door iemand die iets meer uit de kluiten gewassen is dan de gemiddelde automobilist – perfect gereden worden met de MINI Countryman: ruimte zat, zelfs.

Dit krijg je allemaal in een MINI Countryman
Foto: MINI

2 / Tien verhuisdozen

De kofferbak van de MINI Countryman is op zich al vrij ruim. Maar wanneer je de achterbank platlegt, stockeer je een onvermoed volume aan spullen in het voertuig. Ondergetekende deed de test met van die plooibare kartonnen verhuisdozen die je met stapels in de Action vindt, en kwam op tien stuks (wel twee op de passagiersstoel meegerekend) die je met veel gemak kwijt geraakt in de MINI-suv. En je hebt nog flink wat overschot ook. Je kunt er dus zelfs met een gerust hart een kleine verhuis mee doen.

3 / Genoeg reiskoffers voor een lange roadtrip

De nieuwe Countryman is het avontuurlijke beestje in de stal van MINI. Hij is, met andere woorden, gericht op het soort bestuurders die niet vies zijn van een impromptu roadtripje zo nu en dan. Maar als je met twee de baan kiest, heb je ook bagage voor twee nodig, zeker wanneer je een paar landen wilt doorkruisen en enige tijd wilt wegblijven. We kregen er in ieder geval met het grootste gemak twee grote en twee kleine reiskoffers in. Met nog meer dan voldoende extra ruimte, want na een beetje roadtrip kom je meestal thuis met meer spullen dan diegene waarmee je vertrokken bent. Stel bijvoorbeeld dat je ergens wijn bent gaan proeven die goed genoeg was om een krat of vijf in te slaan.

Dit krijg je allemaal in een MINI Countryman
Foto: MINI

4 / Barkrukken

De kofferruimte van de nieuwe MINI Countryman heeft een capaciteit van 450 liter. Maar als je de achterbank platlegt, kan er 1.390 liter in die uitgebreide laadruimte. Met een diepte van meer dan 1m40 krijg je er bijvoorbeeld met het grootste gemak twee barkrukken – doorgaans nochtans een schrik om te verhuizen met een personenwagen – in weggestopt.

5 / Een groot elektronicaproduct

Stel: je bent naar de elektronicawinkel geweest voor een tv, een soundbar of een andere uitbreiding voor je elektronica in huis. Die dingen nemen, zeker wanneer ze nog in de doos zitten, flink wat ruimte in. Maar ook zo’n object geraakt met gemak in de uitgebreide kofferruimte van de MINI Countryman.

Ontdek zelf de MINI van je dromen en personaliseer hem naar jouw stijl en behoeften. Begin je avontuur op www.mini.be of bij een MINI-verdeelpunt in de buurt.

Dit krijg je allemaal in een MINI Countryman
Foto: MINI