Daling van aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken
Foto: Photo News

Nu het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land weer toeneemt, lijkt ook het aantal ziekenhuisopnames op weg naar een plateau.

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames kent nog een heel lichte daling (-2 procent) in vergelijking met de week ervoor. Maandag meldt gezondheidsinstituut Sciensano in de voorlopige cijfers op zijn dashboard gemiddeld 185 opnames in de laatste zeven dagen, zondag waren dat nog gemiddeld 188 opnames en een daling met 4 procent.

Er liggen nu nog 2.832 mensen in de Belgische ziekenhuizen, van wie 617 op de afdeling intensieve zorg.

In de periode van 4 tot 10 december waren er dagelijks gemiddeld 2.231 nieuwe besmettingen, of 3 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor. Behalve in West-Vlaanderen kent het aantal besmettingen nu ook in Oost-Vlaanderen een opvallende toename, met een toename van respectievelijk twaalf en elf procent in beide provincies.

De laatstbekende R-waarde dateert van 11 december en bedraagt 0,95.

Alleen het aantal overlijdens daalt nog sterk, al vlakt ook die daling heel geleidelijk af in vergelijking met de voorbije dagen. Maandag worden nog gemiddeld 90 overlijdens per dag gemeld, een daling met 19 procent.

In totaal zijn er in ons land nu al ruim 608.000 bevestigde besmettingen geregistreerd sinds de start van de pandemie. Er waren ook net geen 18.000 overlijdens sinds maart.