15-jarige die al meer dan een maand vermist was, veilig en wel teruggevonden

De 15-jarige tiener uit Manage die sinds 31 oktober vermist was, is zaterdagochtend veilig en wel teruggevonden in een huis niet ver van haar woning. Dat bevestigt het parket van Charleroi zaterdag. Het meisje werd niet het slachtoffer van geweld.

Een vijftienjarig meisje uit Manage in de provincie Henegouwen verliet op 31 oktober haar woning en was sindsdien vermist. De politie lanceerde enkele dagen na haar verdwijning eerste getuigenoproep. In november stuurde het parket van Charleroi een tweede getuigenoproep uit in samenwerking met Child Focus. ‘De situatie wordt als zorgwekkend beschouwd’, verklaarde het parket toen.

De tiener werd zaterdagochtend uiteindelijk veilig en wel gevonden, niet ver van haar woning, in een huis in Fayt-lez-Manage. ‘Ze was er uit vrije wil’, klinkt het bij het parket. ‘Er is geen geweld tegen het meisje gebruikt.’

Het parket van Charleroi heeft bevestigd dat de persoon die haar onderdak verleende, de komende uren zal worden gehoord en voorgeleid wordt bij de onderzoeksrechter. Er wordt een onderzoek opgestart.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig