Gymfed stelt atletiektrainer Tim Moriau aan als Topsportmanager
Foto: Quinten Lafort

Gymnastiekfederatie Vlaanderen (Gymfed) heeft atletiektrainer Tim Moriau aangesteld als Topsportmanager. De coach van onder meer Isaac Kimeli, Jeroen D’hoedt en Robin Hendrix gaat vanaf 14 december in de nieuwe functie het topsportbeleid van de turnbond aansturen.

Moriau zal zich, samen met de coaches en omkadering, focussen op de begeleiding van de olympische damesploeg richting de Olympische Spelen van Tokio 2021 en op het uitrollen van het strategisch plan 2021-2024. Hij treedt ook toe tot het management van Gymfed.

“Ik wil mijn kennis en ervaring als coach, waarbij ik focus op een positieve coaching en open communicatie, delen met de gymnastiekwereld”, zegt Moriau op de website van Gymfed. “Daarnaast ben ik van nature heel ondernemend en hecht ik veel belang aan het strategisch denken op lange termijn. Binnen mijn functie wil ik de reeds aanwezige professionele topsportstructuur naar een nog hoger niveau tillen.”

De Belgische turnwereld geraakte eerder dit jaar in een schandaal rond machtsmisbruik verwikkeld. Een intern onderzoek naar het gedrag van de coaches loopt momenteel nog. (belga)