Nog sterkere bedrijven na corona dankzij samenwerking en flexibiliteit
Foto: Adecco

Adecco doet als internationale uitzendonderneming veel meer dan interimwerk zoeken, aanbieden en opvolgen. Adecco ondersteunt en adviseert bedrijven bij tal van HR-gerelateerde zaken. De organisatie benadrukt dat, op vlak van personeelsbeleid, flexibiliteit en samenwerking bedrijven naar meer veerkracht moeten stuwen. "Samen komen we sterker uit corona", luidt de positieve leuze bij Adecco.

Ondernemingen ondervinden mee aan den lijve de moeilijke tijden waar min of meer de hele wereld zich momenteel in bevindt. Binnen veel bedrijven heerst onrust en onzekerheid. Toch staat uw onderneming er dankzij Adecco niet alleen voor. The Adecco Group staat in België met 800 medewerkers paraat om bedrijven en kmo’s te blijven ondersteunen en ontzorgen. Adecco doet dat met een grondige kennis van zaken en veel enthousiasme. Zo onderzochten ze welke veranderingen werkgevers te wachten staan en kan het snel inzetbare tools aanbieden om daar flexibel mee om te gaan. Adecco is optimistisch: “Samen staan we sterk, misschien wel sterker dan ooit.” Dat is ook nodig gezien de tijdsgeest. (lees verder onder de video)

Benieuwd wat Adecco voor jouw organisatie kan betekenen?  »

Adecco Group - Future of Work. Video: Mediahuis Connect

Veranderingen op til

Wat moet er in deze bijzondere en onzekere tijden allemaal gebeuren om als onderneming nog altijd de beste talenten te kunnen aantrekken? Die vraag stelde the Adecco Group aan duizenden werkgevers en werknemers in verschillende landen. Flexibiliteit kwam als sleutelwoord uit de antwoorden. Zo willen drie op vier leidinggevenden de lengte van de werkweek veranderen. Nog eens driekwart van de leidinggevenden vindt in dat opzicht een flexibel werkschema belangrijk. Meer dan drie op vier werknemers en werkgevers willen zelf kunnen bepalen of ze thuiswerken of op kantoor en vier op vijf bevraagde personen vinden dat werkgevers – en niet de overheid – moeten zorgen voor een betere werkwereld.

De vraag naar een flexibele manier van werken ziet Adecco snel haalbaar in de praktijk. De organisatie bouwde doorheen de voorbije decennia aan een uitmuntende expertise op het vlak van tewerkstelling. Naast uitzendarbeid en rekrutering, kunnen ondernemers ook rekenen op vier tools om hun bedrijf zowel intern als extern de nodige veerkracht te geven. Die vier tools zijn payrolling, flexi-jobs, personeelsplanning via Beeple en testing & assessment services.

Payrolling

Bedrijven die nood hebben aan tijdelijke werknemers maar geen zin hebben in een papierwinkel om u tegen te zeggen, kunnen voor payrolling kiezen. Nieuwe medewerkers komen dan op de loonlijst van Adecco te staan. Met de knowhow van HR-zaken loopt de loonadministratie gegarandeerd op rolletjes.

Flexi-jobs

Werknemers die een flexi-job beoefenen betalen daarvoor geen belastingen, terwijl ze wel sociale rechten opbouwen. Werkgevers van flexi-jobbers betalen ook geen gewone socialezekerheidsbijdragen of bedrijfsvoorheffing. Dat is een win-winsituatie voor beide partijen. Alleen kennen flexi-jobs wel een complexe regelgeving. Adecco kan alle administratie voor flexi-jobbers zorgeloos overnemen van werkgevers, met experts in de verwerking van deze materie.

Beeple

Een personeelsplanning verliest aan eenvoud als de werkgever flexibele werkschema’s en/of tijdelijke werkkrachten invoegt. Om nog maar te zwijgen over alle verschillende kandidaten die je misschien zelf moet opvolgen. Met Beeple, de personeelsplanningstool van Adecco, bundel je alles wat met planning en rekrutering te maken heeft. Onze onlinetool berekent de efficiëntste werkroosters en tijdens het rekruteren speel je steeds kort op de bal. Efficiënt personeelsbeheer zorgt voor tijdwinst die je als werkgever liever aan je kerntaken besteedt.

Testing & assessment services

Het coronatijdperk doet niet alleen de vraag naar tijdelijke medewerkers stijgen. Werkgevers willen ook weten dat de kandidaten die ze aan boord halen, zeker over de juiste kennis en ervaring beschikken. Speel op zeker en laat de nodige testen en assessments uitvoeren. Adecco weet wat je als bedrijf allemaal zoekt in de ideale kandidaat. Ze bieden assessments aan in vijftig verschillende landen. Internationaal plaatst Adecco jaarlijks 650.000 kandidaten en uitzendkrachten in de juiste functie met behulp van assessments en testen.

Adecco neemt ook veel assessments af voor bestaande medewerkers van klanten: in het kader van doorgroei, flexibel inzetten in ander functies, de bepaling van potentieel en leadership skills. Op die manier helpen ze hun klanten ook bij het behoud van medewerkers.

Wil je als onderneming ook ontdekken hoe Adecco samen met jou de toekomst kan induiken? Ontdek het hier  »