Wat een circus: van racisme beschuldigde vierde ref verontschuldigde zich dan toch niet na PSG-Basaksehir
Foto: AFP

De van racisme beschuldigde scheidsrechter Sebastian Coltescu heeft dan toch niet zijn excuses aangeboden op Twitter. De Roemeense voetbalbond meldt dat de ref niet actief is op de sociale media. Dinsdag zou de Roemeen als vierde official een racistische opmerking hebben gemaakt over Pierre Webo, assistent-trainer bij Basaksehir, waarna het Champions League-duel tussen PSG en de Turkse club uiteindelijk werd gestaakt.

LEES OOK (+). Na 13 minuten leggen topspelers zelf match stil: waarom Neymar en Mbappé geschiedenis schreven in strijd tegen racisme

Eerder op de dag meldde het persagentschap dpa op basis van een Twitteraccount dat Coltescu zich heeft verontschuldigd voor het incident van dinsdagavond. Nu blijkt dat account echter niet van Coltescu te zijn.

De spelers van Basaksehir verlieten dinsdagavond na amper een kwartier spelen het veld, nadat Coltescu langs de kant een racistische opmerking zou hebben gemaakt over de Kameroener Webo. Het leidde tot een verhitte woordenwisseling langs de zijlijn. De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan stuurde Webo met een rode kaart weg. Volgens de spelers van Basaksehir had de vierde official “die zwarte daar” gezegd. Ze besloten daarop van het veld te stappen en werden gevolgd door de spelers van PSG. De wedstrijd in het Parc des Princes wordt woensdag om 18u55 hervat bij een 0-0 stand. De Nederlander Danny Makkelie krijgt de wedstrijdleiding in handen.

LEES OOK. Rode kaart voor assistent Basaksehir geschrapt in afwachting van onderzoek