Voor tweede nacht op rij explosie aan Poolse supermarkt in Nederland
Dinsdagochtend was er een explosie bij een Poolse winkel in Aalsmeer. Foto: AP

Bij een explosie in een winkelcentrum in het Nederlandse Beverwijk (Noord-Holland) is woensdagochtend kort na 5 uur de achtergevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Er zijn geen slachtoffers of gewonden, zo meldt de politie.

Dinsdagochtend waren er ook al explosies aan twee andere Poolse winkels in Nederland, in Aalsmeer (ook Noord-Holland) en Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant). De winkel in Beverwijk is van dezelfde eigenaar als de supermarkt in Aalsmeer, meldt de NOS. De winkel in Heeswijk-Dinther is niet van hem.

Door de explosie in Aalsmeer moesten tien mensen hun woning verlaten. Een kat kwam om het leven, maar verder waren er geen gewonden. In Heeswijk-Dinther werden twintig bewoners tijdelijk geëvacueerd.

De drie winkels heten Biedronka. Volgens een politiewoordvoerder is een verband tussen de drie ontploffingen ‘zeer aannemelijk’. Biedronka, Pools voor lieveheersbeestje, is de grootste supermarktketen in Polen zelf, maar de twee dinsdag getroffen winkels zouden alvast niets te maken hebben met de keten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig