Melania Trump onthult nieuw tennispaviljoen van Witte Huis (en krijgt kritiek)
Foto: Photo News

First lady Melania Trump heeft een nieuw tennispaviljoen in de tuin van het Witte Huis voorgesteld. De timing van haar aankondiging stuit op kritiek.

‘Ik hoop dat dit dienst kan doen als een plaats voor ontspanning en toekomstige first families kan samenbrengen’, schreef Melania Trump in een mededeling bij de onthulling van het nieuwe tennispaviljoen. Ook het tennisveld en de Children’s Garden werden heraangelegd.

Niet iedereen vindt de aankondiging gepast. Journalist David Corn antwoordde kort het getal 282.345, ofwel het aantal Amerikanen dat al overleden is aan het coronavirus. Molly Jong-Fast, reporter bij The Daily Beast, kwam met een sarcastische repliek. ‘De first lady weet duidelijk wat er leeft bij de Amerikaanse bevolking’, schreef ze. ‘Al die mensen op de afdeling intensieve zorg zullen zich nu meteen veel beter voelen nu ze weten dat Melania Trump haar tennispaviljoen klaar is.’

Eerder dit jaar kreeg de first lady al kritiek toen ze een foto van zichzelf postte bij de bouw van het paviljoen terwijl de coronacijfers piekten. Toen reageerde ze: ‘Iedereen die ervoor kiest om negatief te zijn en mijn werk in het Witte Huis in vraag te stellen, zou beter de tijd nemen om iets bij te dragen en iets productiefs te doen in zijn eigen gemeenschap.’

Het project werd in 2018 gepland. In juni 2019 werd het goedgekeurd door de bevoegde diensten. Hoeveel het paviljoen heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

Het zuidelijke terrein van het Witte Huis doet sinds het begin van de twintigste eeuw al dienst als recreatieruimte voor de first family . In 2009 liet Barack Obama basketballijnen op een tennisveld schilderen en liet hij basketbalringen installeren. Jimmy Carter liet een boomhut bouwen voor zijn dochter en Bill Clinton liet een jacuzzi installeren. Theodore Roosevelt was de eerste die tennisvelden liet aanleggen.

Melania Trump onthult nieuw tennispaviljoen van Witte Huis (en krijgt kritiek)
Foto: Photo News

Op 20 januari wordt Joe Biden ingezworen als nieuwe president van de Verenigde Staten. Vorige week mocht Melania Trump voor de laatste keer het Witte Huis versieren voor de kerstperiode.