Geen coronawoorden op shortlist voor kinder- en tienerwoord van het jaar
Foto: Jimmy Kets

Ook dit jaar gaan televisiezender Ketnet en nws.nws.nws, het nieuwskanaal voor jongeren van VRT NWS, op zoek naar het kinder- en tienerwoord van het jaar, in navolging van Van Dales initiatief om het woord van het jaar te verkiezen. Op de shortlist staan geen woorden die te maken hebben met het coronavirus.

Op de shortlist voor kinderwoord van het jaar staan ‘Rip’ (over en uit, ziet er niet goed uit, dood), ‘IDK’ (I don’t know, ik weet het niet), ‘Ewa drerrie’ (hé gast), het tienerwoord van 2019 ‘Yeet’ (joepie, uitroep van blijdschap) en ‘Viben’ (dansen, overeenkomen, leuk sfeertje).

De genomineerde tienerwoorden van 2020 zijn ‘simp’ (iemand die veel te veel doet voor iemand die hij of zij leuk vindt), ‘sus’ (verdacht, komt van de game Among us), ‘periodt’ (gebruikt aan het eind van een zin, als je je punt gemaakt hebt, en daarmee uit), ‘no cap’ (ik lieg niet, geen zever) en ‘kaas’ (da’s klote! Balen! WTF!).

De winnaar van het kinderwoord wordt op 14 december bekendgemaakt op Ketnet.be en in de Ketnet-app, voor het tienerwoord gebeurt dat op dezelfde dag rond 16.20 uur in het radioprogramma Gillis & Govaerts op MNM.

Kinderen en jongeren kunnen hun stem uitbrengen via de website van Ketnet en het instagramkanaal nws.nws.nws.