Rode Duivels kennen tegenstanders voor voorronde WK 2022
Foto: BELGA

Eerst is er nog het EK deze zomer, maar de poules voor de voorronde voor het WK 2022 in Qatar zijn al samengesteld. De Rode Duivels treffen Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland.

De Rode Duivels kennen hun tegenstanders op weg naar het WK van 2022 in Qatar. De Duivels kwamen bij de loting in Zürich in groep E terecht, met verder ook nog Wales (FIFA 18), Tsjechië (FIFA 42), Wit-Rusland (FIFA 88) en Estland (FIFA 109). De dubbele confrontatie met Wales wordt het eerste weerzien met Wales sinds Gareth Bale en co de Belgen huiswaarts stuurde in de kwartfinale van het EK 2016.

Wales lijkt op weg naar Qatar opnieuw de grootste tegenstander te zullen worden van de manschappen van bondscoach Roberto Martinez. De drie overige opponent, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland, worden minder sterk geacht.

De kwalificaties beginnen volgend jaar in maart en eindigen in november. De tien groepswinnaars stoten door naar het WK in Qatar. De tien landen die op de tweede plaats eindigen, samen met de twee best presterende landen uit de Nations League die niet bij de vorige twintig horen (eerste twee van elke groep dus), spelen play-offs voor de drie overige Europese plaatsen. Als de Rode Duivels de top-2 in hun groep niet zouden halen, worden ze zeker opgevist in die play-offs. De Duivels plaatsten zich immers voor de Final Four van de ­Nations League en waren daarin na Frankrijk de beste groepswinnaar.

Bekijk hier alle groepen.