Club Brugge laat zich niet verrassen door STVV
Ignace Van der Brempt (Club Brugge) strijdt om de bal met Mory Konate (STVV). Foto: Photo News

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen en hield de drie punten in Jan Breydel na een 1-0-zege tegen STVV. Invaller Okereke zorgde in de tweede helft voor de enige goal van de partij. Door de zege komt kan Club met vertrouwen toeleven naar de Champions Leaguewedstrijd tegen Lazio Roma.

Een paar dagen voor de levensbelangrijke Champions Leaguewedstrijd in Rome, gaf Club-trainer Philippe Clement gaf Clinton Mata rust. Ook Ruud Vormer bleef binnen, met maagklachten. Ignace Van der Brempt mocht op rechts voor de eerste keer starten en Charles De Ketelaere was opnieuw de diepste man. Hij moest zich voorbij een versterkte Truiense defensie vechten, want STVV kwam met vijf man achterin spelen. Daarvoor liepen nog enkele stofzuigers alles dicht.

Net als vorig weekend op Moeskroen had Club alle moeite van de wereld om openingen te vinden. Eduard Sobol wrong zich één keertje voorbij enkele verdedigers maar kon nét niet afwerken, en Mats Rits kon Hans Vanaken niet bedienen toen de lange middenvelder helemaal alleen opdook aan de zestien. Dat waren zowat de grootste kansen bij Club voor de rust. Aan de overkant was STVV twee keer gevaarlijk. Simon Mignolet moest een gevaarlijke vrije trap van Pol Garcia uit de hoek rammen, daarvoor had Duckens Nazon hem al eens op de proef gesteld. De optelsom tijdens de rust was magertjes. Blauw-zwart was heer en meester, al lukt scoren toch zo moeilijk in de competitie de laatste weken.

Gouden wissel

Zo lang dat goaltje niet viel, bleef het nagelbijten. Clement besliste om kort na de rust al in te grijpen en David Okereke te brengen voor Dennis. Het bleek een gouden beslissing: de Nigeriaan opende zowaar de score. Lang stuurde hem op de rand van de zestien in het straatje, en Okereke legde de bal rustig voorbij Daniel Schmidt in de verste hoek.

De 1-0 opende perspectieven, want nu moest STVV uit z’n egelstelling kruipen. Club kreeg meer ruimte en logischerwijs kansen. De Ketelaere zette zich goed door maar kwam net te kort, Vanaken miste een open schietkans op de rand van de zestien. Het bleef zo met twee woorden spreken voor Club, waar Vanaken op het uur vervangen werd met het oog op de Champions League. Ook de jonge Van der Brempt moest nog met een blessure vervangen worden, waardoor Mata uiteindelijk tien minuten moest opdraven. Een schotje van Lang ging nog net naast, en zo werd 1-0 het verdict na een barre avond in Brugge, waardoor Club met een zege (en rust voor enkele sterkhouders) naar het cruciaal Champions League-duel van dinsdag in Rome trekt. Voor STVV opnieuw geen punten: het ontslag van Muscat zorgde tot dusver niet voor een schokeffect.