In het Antwerpse Wilrijk is vrijdagavond een 24-jarige man met zijn wagen gecrasht op de afrit van de E19 richting Antwerpen nadat hij een politiecontrole was ontvlucht in Mechelen. Volgens de Mechelse lokale politie bleek de man onder invloed van drugs en beschikte niet over een rijbewijs. De twintiger was geen onbekende voor de politie. Bij de man thuis vond de politie ook nog eens een hoeveelheid drugs.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek zag vrijdagavond hoe een wagen aan hoge snelheid wegreed aan een controlepost en zette de achtervolging in. De vluchtende wagen reed met snelheden tot 150 km/u op de Battelsteenweg en snelde vervolgens de E19 op. Onderweg reed hij ook een politievoertuig aan, gelukkig zonder dat er gewonden vielen. In Wilrijk wilde de bestuurder klaarblijkelijk de snelweg verlaten, maar dat liep dus verkeerd af. De politie kon de man, die niet gekwetst raakte bij de crash, ter plaatse inrekenen. Zijn wagen werd in beslag genomen.

In het voertuig van de man trof de politie zakjes cannabis en bijna 3.000 euro cash aan. Er werd mede daarom beslist tot een huiszoeking bij de verdachte thuis. Daar vond de politie nog eens hoeveelheden cannabis, mdma en hasj. De verdachte werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, die hem liet aanhouden voor handel en bezit van verdovende middelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig