Nederlander Raoul Ehren volgt zijn landgenoot Niels Thijssen op als bondscoach van de Belgian Red Panthers
Foto: ANP

Raoul Ehren wordt de nieuwe trainer van de Belgische hockeyvrouwen. Ehren, eerder aan de slag als assistent, neemt de fakkel over van zijn landgenoot Niels Thijssen, die bekendmaakte dat hij opstapte. Hij zal in een eerste fase de Red Panthers leiden tot en met het EK van juni 2021.

“Ik kijk echt uit naar de uitdaging om het team voor te bereiden op het EK”, zei Ehren in een eerste reactie. “Ik heb het afgelopen jaar genoten van mijn tijd bij de Red Panthers en ik heb veel vertrouwen in de speelsters. Ik ben er zeker van dat ze klaar zijn om de volgende stap te zetten naar het consequent winnen van medailles op een event van Europees- en wereldniveau.”

Ook Adam Commens, High Performance Director van de KBHB, was tevreden met de aanstelling van Ehren. “We zijn zeer verheugd om de benoeming van Raoul Ehren als hoofdcoach van de Red Panthers aan te kondigen. Raoul’s evolutie van assistent-coach naar hoofdcoach, toont opnieuw onze filosofie van continuïteit aan, die we voor onze nationale teams steeds proberen te bewerkstelligen. Deze formule heeft voor ons al meermaals haar werking bewezen.”

Indrukwekkende staat van dienst

Raoul Ehren is één van de meest succesvolle trainers ooit in het Nederlandse vrouwenhockey. Zo veroverde hij met Den Bosch acht keer de landstitel in de afgelopen tien seizoenen en staat zijn team ook dit seizoen weer aan de leiding. Hij kwam de staf van de Red Panthers versterken net voor het EK van 2019 in Antwerpen en bouwde sindsdien een sterke band op met het team.

“Raoul is een uitstekende coach, met een bewezen staat van dienst op het hoogste niveau in Nederland. Bovendien heeft hij internationaal succes getoond met het Nederlandse meisjes juniorenteam. We zijn verheugd om een coach van zijn profiel aan te trekken voor de Red Panthers en kijken uit naar de vooruitgang van het team in de komende periode”, besloot Adam Commens.

Afscheid van Thijssen na vijf jaar dienst

Eerder op de dag had de Belgische hockeybond het afscheid van Thijssen aangekondigd. Die was sinds 2015 betrokken bij de nationale ploeg, eerst als assistent, dan als interim-coach en vanaf 2017 als volwaardig hoofdcoach.

“Na de afgelopen 5 jaar, met een binnenkort aflopend contract en de lopende discussies over een verlenging ervan, en met het EK dat er binnen 6 maanden al aankomt, voel ik dat dit het juiste moment is om verandering te brengen in mijn leven.” reageerde Niels Thijssen in het persbericht van de bond. “Dank u Panthers! Dank u KBHB! Ik ga jullie missen. Maar ik voel dat het tijd is voor mij om deze belangrijke pagina om te slaan, opnieuw meer tijd te kunnen doorbrengen met mijn familie en op zoek te gaan naar nieuwe dromen.”

In 2017 leidde Thijssen de Red Panthers nog naar een tweede plaats op het EK. Het volgende grote doel, de Olympische Spelen in Tokio, werd echter niet gehaald nadat het in de shoot-outs fout liep tegen China.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig