Franse moedergroep wil Orange België volledig inlijven: kan van Brusselse beurs verdwijnen
Foto: REUTERS

De Franse telecomgroep Orange is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van Orange België die ze nog niet in handen heeft. De Belgische telecomoperator kan na meer dan 22 jaar van de Brusselse beurs verdwijnen.

De Franse groep heeft momenteel iets meer dan de helft van Orange België, vroeger Mobistar, in handen. Op de beurs wordt 39 procent van de aandelen vrij verhandeld. Orange zou nu via een vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod alle aandelen in handen willen krijgen, laat het woensdagavond weten in een persbericht.

De procedure voor het bod is met de aankondiging in gang gezet. Als het bod officieel wordt, zullen de Fransen 22 euro per aandeel bieden. Dat is een bonus van 35,6 procent op de slotkoers van woensdag van 16,22 euro. Orange noemt de deal zelf ‘erg aantrekkelijk’.

Sinds 1998 op beurs

In een schriftelijke reactie zegt de raad van bestuur van Orange België kennis genomen te hebben van de mededeling van Orange over het overnamebod. ‘De raad van bestuur van Orange Belgium zal zo snel mogelijk bijeenkomen om kennis te nemen van de inhoud van het aanbod en deze te onderzoeken in overeenstemming met de wettelijke bepalingen’, luidt het.

Orange België/Mobistar heeft sinds 1998 een notering op de Brusselse beurs. Meerderheidsaandeelhouder Orange heette toen nog France Télécom. Momenteel heeft het Belgische bedrijf al een Franse CEO, Xavier Pichon. Hij bekleedt die functie nog maar sinds september. Ook de vorige CEO, Michaël Trabbia, was een Fransman uit de Orange-groep.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig