De Croo: ‘Als vaccin klaar is, kunnen vaccinaties starten op 5 januari’
Foto: ISOPIX

Premier Alexander De Croo (Open VLD) maakt zich sterk dat ons land vanaf 5 januari van start kan gaan met de vaccinatie van de bevolking. Tenminste, als de vaccins worden goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).

De ministers van Volksgezondheid van ons land konden woensdag niet tot een akkoord komen in de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid over een vaccinatiestrategie rond covid-19. De kwestie komt donderdag opnieuw aan bod komt op een nieuwe IMC, maar volgens premier De Croo ligt er wel al een concreet voorstel van strategie op tafel. Daarin staat dat de vaccinaties vanaf 5 januari van start kunnen gaan. ‘Als de vaccins klaar zijn, dan zal ons land klaar zijn en zullen we duidelijke afspraken hebben over wie er eerst gevaccineerd wordt en op welke manier dat zal gebeuren’, zegt De Croo daarover.

De premier maakt zich sterk dat het plan ‘op zeer korte termijn’ zal goedgekeurd worden. Concreet is het volgens De Croo de bedoeling om vanaf 5 januari te starten met vaccinaties, op voorwaarde dat er groen licht is van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).

‘Er is geen tijd te verliezen, maar op 5 januari zullen we klaar zijn, net zoals andere landen. De vaccins moeten nog Europees goedgekeurd worden. Maar zodra de vaccins klaar zijn, zullen we als land klaar zijn om zo snel mogelijk zoveel mogelijk Belgen te vaccineren’, aldus nog De Croo.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in