Volksgezondheidsministers gaan zonder akkoord uit elkaar, vaccinatieplan zelfs niet ter sprake gekomen
Foto: REUTERS

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, met de acht bevoegde ministers van het land, heeft woensdag nog geen beslissing genomen over een vaccinatiestrategie. Donderdag is er nieuwe vergadering gepland en zouden er knopen worden doorgehakt.

We komen vandaag dan toch nog niet te weten hoe ons land zijn burgers zal vaccineren tegen het coronavirus. De IMC kwam woensdag wel al vroeg samen, maar rond 10.30 uur was de vergadering al afgelopen. Federaal minister Frank Vandenbroucke (SP.A) moest naar een Europese top over de aanpak van corona.

Het vaccinatieplan zou zelfs niet ter sprake zijn gekomen, ook al was de taskforce sinds een paar dagen al klaar met zijn huiswerk. De ministers bogen zich woensdagvoormiddag vooral over het vaccin van de Amerikaanse farmareus Moderna, waar ons land op zal intekenen. Meer nieuws daarover volgt nog in de loop van de dag. Premier Alexander De Croo zei aan VTM Nieuws wel al dat ons land twee miljoen van die vaccins zou aankopen.

De IMC komt donderdag opnieuw samen om het vaccinatieplan definitief in een plooi te leggen. Normaal gezien volgt na de vergadering een persconferentie. Het kernkabinet komt vandaag nog samen over het plan en de te nemen maatregelen.