Coronacijfers blijven goede kant op gaan
Foto: Photo News

De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

In de periode van 22 tot 28 november raakten gemiddeld 2.305 mensen per dag besmet met covid-19, een daling met 29 procent.

Ook het gemiddeld aantal overlijdens blijft dalen: het meest recente zevendaagse gemiddelde geeft 123 overlijdens per dag aan, een daling met meer dan een kwart.

Verder gaat het aantal ziekenhuisopnames de goede kant op. Gemiddeld zijn dat er nu 204 per dag, 28 procent lager dan het vorige zevendaagse gemiddelde.

Er liggen nu nog 3.707 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling met 8 procent in vergelijking met de vorige periode. Het aantal patiënten op afdelingen intensieve zorg is met 854 onder de 900 gezakt, goed voor een daling met 5 procent.

Op dit moment worden ongeveer 29.400 tests afgenomen per dag. Dat aantal blijft min of meer stabiel. Van al die tests komt gemiddeld 9,7 procent positief terug. Dinsdag zakte die positiviteitsratio voor het eerst onder de 10 procent.

De laatstbekende r-waarde dateert van 30 november en lag toen op 0,80. Dat dat cijfer onder 1 ligt, betekent dat de pandemie in ons land krimpt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in