Real Madrid in slechte papieren in Champions League na verlies tegen Shakhtar Donetsk
Foto: EPA-EFE

Real Madrid verloor op de vijfde speeldag in Groep B in de groepsfase van de Champions League met 2-0 bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Door dit verlies zijn de 1/8ste finales plots ver weg.

Geen Eden Hazard bij Real Madrid. De Rode Duivels is wellicht tot het einde van het jaar out met een spierblessure. Thibaut Courtois stond wel tussen de palen. De Belgische doelman nummer 1 ging vorig weekend nog in de fout in het 1-2-verlies van Real tegen Alaves.

In Donetsk ging hij niet in de fout, maar Real verloor wel opnieuw. Dentinho scoorde iets voorbij het halfuur de 1-0 en tien minuten voor tijd zette Manor Solomon de 2-0-eindcijfers op het bord met een lage schuiver.

Door dit verlies zakt Real naar de derde plaats. De Koninklijke heeft evenveel punten als Shakhtar (7), maar in de onderlinge duels doen de Oekraïeners beter. Ze wonnen ook in Madrid (2-3).

Borussia Mönchengladbach, dat om 21 uur nog speelt tegen Inter, is leider met acht punten. Inter heeft er twee. Op de slotspeeldag speelt Real Madrid thuis tegen de Duitsers, Shakhtar moet naar Milaan.

In Groep A boekte RB Salzburg een eerste zege. De Oostenrijkers wonnen bij Lokomotiv Moskou met 1-3. Mergim Berisha scoorde twee keer in de eerste helft. Anton Mirashuk kon tegenscoren vanop de penaltystip maar Karim Adeyemi nam alle twijfels weg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig