Belgische Maxime ‘Madmax’ Blieck wordt tweede op officieus WK breakdance: “Kan wel wenen van geluk”
Foto: Photo: Dean Treml

De Belgische Maxime Blieck heeft zaterdag de tweede plaats behaald op het Red Bull BC One World Final in het Oostenrijkse Salzburg. Dat is de belangrijkste breakdance-competitie ter wereld, het officieuze wereldkampioenschap.

LEES OOK. Maxime ‘Madmax’ Blieck (22): eerste Belgische op WK breakdance én topkandidaat voor Parijs 2024

In Salzburg traden de zestien beste breakdancende jongens en meisjes ter wereld aan. Blieck, ook bekend als b-girl Madmax, danste zich naar de finale, waar ze de duimen moest leggen tegen de Russische b-girl Kastet. Bij de jongens won de Japanse b-boy Shigekix.

Blieck won dit jaar ook al de vermaarde Red Bull BC One E-Battle. “Ik kan wel wenen van geluk! Dit was zo’n mooie ervaring! Ik had nooit gedacht dat ik hier zou eindigen. Eerst de Red Bull BC One E-Battle gewonnen en nu de runner-up op de Red Bull BC One World Final”, juichte de Belgische b-girl.

Blieck maakt deel uit van het breakdance-team van Sport Vlaanderen. Dat team wil op de Spelen van 2024 in Parijs hoge ogen gooien. In de Franse hoofstad zal breakdance voor het eerst op het olympische programma staan.

Bekijk hieronder het volledige WK Breakdance

• Kwartfinale - Madmax vs Sunny: 18:10

• Halve finale - Madmax vs Jilou: 1:24:20

• Finale - Madmax vs Kastet: 1:57:20