Op een betoging tegen de avondklok zijn in Luik zaterdagavond naar schatting 500 mensen komen opdagen. Drie betogers zijn gerechtelijk aangehouden, 17 anderen administratief aangehouden. Zeven mensen raakten gewond.

Dat meldt de krant L’Avenir zondag op basis van politiebronnen. De betoging begon om 21 uur, en verliep aanvankelijk probleemloos. Om 22 uur, toen de avondklok inging, bleef een deel van de aanwezigen hangen. Rond 23 uur besloot de politie de resterende betogers te controleren.

Volgens de politie werden ongeveer in totaal 350 mensen administratief aangehouden en geïdentificeerd, maar zonder vastgehouden te worden. Een vijftigtal betogers moest worden meegenomen naar het politiebureau om hun identiteit te verifiëren. Alle geïdentificeerde personen worden geverbaliseerd. Er zijn meer dan 400 pv’s uitgeschreven.

Zeventien mensen zijn administratief aangehouden en tijdelijk vastgehouden: vijf mensen voor het verstoren van de openbare orde en 12 omdat ze door de politiebarricades wilden breken. Er zijn ook drie gerechtelijke aanhoudingen verricht: twee voor gewapend verzet in de omliggende straten en één voor opzettelijke vernielingen.

Er is ook sprake van zeven gewonden: vier politieagenten en drie manifestanten die bij aankomst op het politiebureau verklaarden dat ze gewond waren. De ernst van hun verwondingen is niet duidelijk.