Eerste vrieskou op komst
Foto: rr

Het wordt zondag opnieuw zonnig, maar vrij koud met maxima van 2 tot 6 graden. Zondagavond blijft het droog en is het in vele streken lichtbewolkt. Dat meldt het KMI. Maandagochtend zal het overal vriezen.

In de meeste streken hangen er zondag hardnekkige lage wolken met nevel of lokale mistbanken. In de loop van de dag echter verschijnen er opnieuw brede opklaringen, maar over het uiterste westen en zuidwesten van het land kan het tot in de namiddag duren vooraleer er zich ook daar opklaringen ontwikkelen. In de Ardennen blijft het wellicht de hele dag zonnig. De oosten- tot noordoostenwind is eerst meestal matig en later vaak zwak.

Zondagavond en -nacht blijft het droog en is het in vele streken lichtbewolkt. Er is kans op nevel of lokale aanvriezende mistbanken. Het wordt flink koud met minima van -6 graden in de Hoge Venen, rond -3 graden in het centrum en -1 à -2 graden over het westen. Er is ook gevaar voor rijmplekken.

Vrieskou

Maandagochtend zal het overal vriezen. De bewolking neemt dan toe en in de late namiddag wordt in het westen regen verwacht. We halen maxima van 3 graden in de Ardennen, 5 graden in het centrum tot 9 graden aan zee.