Thierry Baudet moet toch vertrekken nadat hij zich opnieuw kandidaat stelt in video
Foto: BELGAIMAGE

Thierry Baudet zette maandag een stap opzij als leider van het Nederlandse Forum voor Democratie. Woensdag kondigde hij aan dat hij zich terug kandidaat zou stellen en riep een lijsttrekkersverkiezing uit. Dat deed Baudet buiten het partijbestuur om, waarop hem is verzocht terug te treden.

Het partijbestuur van de radicaalrechtse Forum Voor Democratie (FVD) ligt overhoop over Baudet zijn positie binnen de partij. Nadat Baudet zelf bekend had gemaakt dat hij een stap achteruit zou zetten, verscheen woensdag een video waarin hij aankondigt dat hij wil terugkeren als kandidaat-lijsttrekker en partijleider van FVD. Hij riep ook een lijsttrekkersverkiezing uit. Dit deed Baudet buiten het partijbestuur om, waarop de partij hem nu vraagt te vertrekken.

Nauwelijks vier maanden voor de Nederlandse parlementsverkiezingen kondigde Thierry Baudet aan dat hij opstapt als lijsttrekker van FVD. Dat deed Baudet nadat homofobe, racistische en antisemitische berichten lekten uit Whatsapp- en Instagramgesprekken van de jongerenafdeling van FVD. De jongerenvoorzitter van de FVD Freek Jansen werd van de lijst gehaald.