Een nieuwe televisiespot zal jongeren vanaf dinsdagavond aanmoedigen om de coronamaatregelen te blijven volgen. Dat heeft Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts dinsdag bekendgemaakt op een overleg met de onderwijssector.

De komende drie weken loopt er een tv-spot op de VRT-kanalen en op de commerciële zenders. De spot toont volgens Onderwijs Vlaanderen stoere, karaktervolle scholieren die hun mondmasker consequent en correct dragen. Het zijn tieners waarin jongeren zichzelf volgens de makers kunnen herkennen. De spot wordt geprogrammeerd rond uitzendingen die druk bekeken worden door jongeren, zoals Thuis, Familie, FC De Kampioenen, De Buurtpolitie, de programma’s op Comedy Central en op MTV. Ook online zal de spot verspreid worden.

‘De coronamaatregelen hebben het leven van onze jongeren grondig door elkaar geschud’, zegt Weyts. “Zeker een hele schooldag een mondmasker dragen is geen pretje voor jonge scholieren. Maar ze doen het toch maar. Met deze campagne willen we hen gemotiveerd houden om de coronamaatregelen aan te houden, ook buiten de schoolmuren en schooluren.”