Auto rijdt in op hek aan kantoor van Angela Merkel in Berlijn
Angela Merkel Foto: via REUTERS

In de Duitse hoofdstad Berlijn is een auto ingereden op een hek van het Bundeskanzleramt, het kantoor van bondskanselier Angela Merkel. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Op foto’s die online de ronde doen, is te zien dat op de auto, die voor het hek staat, in witte letters onder meer ‘stop globaliseringspolitiek’ geschreven staat. Op de andere zijde staat er ‘jullie verdomde moordenaars van kinderen en oude mensen’. De bestuurder werd in hechtenis genomen. Het voertuig had een kenteken uit de regio Lippe in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Volgens een DPA-journalist ter plaatse raakte één persoon gewond en werd die verzorgd in een ambulance. Het metalen hek van de kanselarij raakte licht beschadigd, en ook de auto toonde amper schade. De omgeving voor het hek is normaal niet voor het publiek toegankelijk.

Terwijl het incident zich voordeed zat Merkel in een vergadering van de regering. Later op de dag houdt Merkel een videoconferentie met de premiers van de Duitse deelstaten over de verdere aanpak van het coronavirus in Duitsland. Het is nog onduidelijk of de actie in verband staat met de recente protesten tegen de Duitse coronamaatregelen.