Grote kuis bij Schalke: sportdirecteur buiten, één speler moet weg en twee op non-actief gezet
Foto: Photo News

Bij Schalke 04, de rode lantaarn in de Duitse Bundesliga,zijn enkele knopen doorgehakt om het hoofd te bieden aan de crisis. Sportdirecteur Michael Reschke werd aan de deur gezet en de club neemt in december afscheid van Vedad Ibisevic. Twee andere spelers, Nabil Bentaleb en Amine Harit, werden op non-actief geplaatst.

Aanvaller Ibisevic tekende pas in september bij de club van onze landgenoot Benito Raman, maar mag volgende maand alweer zijn valiezen pakken. “We hadden er iets anders van verwacht”, zei technisch directeur Jochen Schneider. Bij middenvelder Bentaleb is het de bedoeling dat hij volgende zomer vertrekt. “Er is geen discussie dat hij een goeie voetballer is, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat hij niet past bij Schalke”, aldus Schneider. De jonge middenvelder Harit (23) heeft zich misdragen en traint tijdelijk individueel, maar zal later in principe nog een herkansing krijgen.

Schalke is na acht wedstrijden in de Bundesliga laatste en kon met het einde van vorig seizoen meegerekend al 24 competitiewedstrijden niet meer winnen.