Russisch jongetje na 52 dagen bevrijd uit kelder van vermoedelijke pedofiel
De jongen zat 52 dagen opgesloten. Foto: POLITIE RUSLAND - SOCIALE MEDIA

Een zevenjarig jongetje dat sinds september vermist was in Rusland, was meer dan vijftig dagen lang in een bunker opgesloten door een vermoedelijke pedofiel. Het kind werd na een zoektocht bevrijd door speciale eenheden van de politie.

Het kind uit Gorki verdween eind september spoorloos, tot radeloosheid van de ouders. Hij was onderweg naar huis toen hij ontvoerd werd door een 26-jarige man, blijkt nu. De man wordt ervan beschuldigd het kind seksueel te hebben misbruikt en wekenlang te hebben opgesloten in een kelder in het nabijgelegen Makarikha. Van die ruimte zijn schokkende beelden naar buiten gebracht door de Russische politie. Er staat alleen een bed in de grijze, kale ruimte.

Op basis van een tip via de internationale opsporingsorganisatie Interpol werden de verdachte en het kind gevonden. Op het moment dat de veiligheidsdiensten binnenvielen, zat het jongetje op schoot bij de man. Het jongetje zou heel blij zijn geweest tijdens de inval, en later in tranen zijn uitgebarsten. Hij zei nog tegen zijn zwaarbewapende redders dat ze ‘het raam niet kapot hadden moeten maken’.

Het kind is herenigd met zijn ouders en zou het gezien de omstandigheden goed stellen. Hij krijgt psychologische hulp. ‘Hij was blij om zijn moeder te zien. We zijn overstelpt met emoties. Eindelijk is hij gevonden’, zei de vader volgens The Daily Mail. Bijna 3.000 agenten, vrijwilligers en anderen zochten de afgelopen weken mee naar de jongen.