Vakbonden zorgsector: ‘Hebben regering tot uiterste gepusht’
Archiefbeeld. Foto: Photo News

Ook de vakbonden zijn blij met het akkoord over de zorgsector dat bereikt werd met de Vlaamse regering. ‘Dit is een serieuze inspanning’, reageert Johan Van Eeghem van vakbond BBTK. Hij benadrukt echter dat de onderhandelingen allesbehalve van een leien dakje gingen.

‘We hebben de Vlaamse regering heel lang moeten overtuigen en op hun verantwoordelijkheid moeten wijzen’, aldus federaal secretaris Johan Van Eeghem van BBTK. ‘Ze zijn uiteindelijk toch tot dat inzicht gekomen en daar zijn we blij mee. Dit is een serieuze inspanning.’

‘Het is zeker niet zo dat dit met een vingerknip geregeld was’, aldus Van Eeghem. ‘Het heeft op het einde zelfs nog een lange marathon van 23 uur onderhandelen gevraagd om de regering zo ver te krijgen. Vanmorgen zijn we om 7 uur geland na een harde, maar hoffelijke discussie.’

‘De Vlaamse regering wilde eigenlijk maar 525 miljoen euro op het einde van de rit uittrekken en na lange en moeizame onderhandelingen hebben we toch kunnen verkrijgen dat er al 575 miljoen komt begin januari. We hebben de Vlaamse regering tot het maximale gepusht’, besluit de vakbondssecretaris.

Over heel het land kampen woonzorgcentra met uitbraken van covid-19. In onderstaande video vertelt huisarts Jeroen Van den Brandt hoe het er momenteel aan toe gaat in het Tiense woonzorgcentrum Park Passionisten.

Hoe ervaren onze ziekenhuizen deze tweede golf? In deze video getuigen enkele zorgverleners van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen.